Bahan2:
- 40-50 Kulit Popia
- 1 cawan nestum
- 1 cawan horlick
- 1/2 cawan gula
Cara:
- gulung kulit popia satu persatu dengan mengguna chopstik
- gunting kulit popia yang siap digulung secara menyerong
- goreng dalam minyak panas sehingga sedikit keperangan dan garing. jangan terlalu perang. Toskan dan ketepikan.
- belender nestum, horlick dan gula sehingga halus dan sebati.
- bila popia dah sejuk, masukkan campuran nestum horlick dan sekatakan. (pastikan betul betul sejuk untuk elakkan campuran berketul2 dan tak sekata.)
kulit popia yang siap digulung mengguna chopstick
dipotong menyerop sepanjang 1-2 cm. ikut kesesuaian
goreng sehingga sedikir keperangan dan ranggup.
blenderkan nestum + horlick + gula
bila popia dah sejuk baru campurkan dengan campuran nestum holick
nyum-nyum *mengunyah popia nestum
No comments:
Post a Comment