Bahan-Bahan:
- 2 1/2
Tepung Gandum**cawan - 1 Tsp Baking Powder**
- 1 Tsp Soda Bikarbonat**
- 1 Tsp Serbuk Koko**
- 250 gram Mentega/ Buttercup
- 1 1/2
Gula Perangcawan - 1 biji Telur
- 1 Tsp Esen Vanilla
- 1 1/2 - 2 cawan coklat cip (ikut citarasa)
Cara-cara:
bahan yang bertanda ** (Tepung, B. Powder, S.Ayak , S. Koko) dan gaul rata.Bikarbonat .Ketepikan - (Adunan B)Pukul mentega dan gula perang menggunakan mixer. Kemudian masukkan telur
serta vanilla.esen Jangan terlalu lama.pukul - Masukkan bahan yang diayak ke dalam adunan B sikit demi sedikit. Kemudian masukkan coklat cip dan gaul rata mengunakan senduk.
sudah siap. Simpan dalam peti sejuk seketika. Hanya keluarkan bila nak membakar sahaja.Adunan - Sudukan (guna sudu kecil) sedikit doh pada loyang. jarakkan sedikit ruang antara doh.
- Bakar selama 25-30 minit dengan suhu 180 celcius.
Boleh rujuk gambar dibawah.
Ketiga-tiga perkara yang telah digabungkan
No comments:
Post a Comment